Kullarna på följande sidor uppfyller de rekomendationer som Svenska Schapendoesklubben har för valphänvisning.
REGLER!
Alla kullarna som står på hänvisningssidan kommer att stå kvar i 8 veckor efter det att valparna är födda.
Vill man ha det kvar längre ska man meddela detta och kan då få ytterligare 2 extra veckor i stöten,
men man skall då åter meddela detta då de 2 extra veckorna gått annars tas kullen bort automatiskt.

Titta på sidan om Valphänvisning för att se Svenska Schapendoesklubbens rekomentationer för Valphänvisning genom klubben.

Ecerno Istaqa 2

I Sverige registrerades den första Schapendoesen 1996, det året registrerades 5 hundar. 2007 registrerades 144 Schapendoes i Sverige. Det finns idag många uppfödare på rasen i Sverige spridda över så gott som hela landet. En Schapendoes är en glad, livlig och mycket social hund. Den har ett stort behov av att få vara en del av sin familjs vardag och trivs inte med att ligga ensam under en lång arbetsdag. Att välja valp är spännande, kom ihåg att valpen ska vara medlem av din familj i många år framöver. Du bör därför välja att köpa din valp hos en uppfödare som är medlem av Svenska Schapendoesklubben.

Val av uppfödare och valp är ett av de viktigaste besluten i ditt hundägande. När det gäller uppfödare är det viktigt att välja en som du har förtroende för och gärna delar med sig av råd och stöd. Vad värderar du hos en hund? Sök efter en valp vars föräldrar besitter de egenskaperna, och helst har dem dokumenterade, vare sig det gäller exteriör, temperament, arbetsegenskaper och/eller hälsa. Valpar är alltid oemotståndliga, därför är det en god idé att koncentrera sig på de vuxna släktingarna eftersom de ger en god indikation av hur de individuella valparna kan komma att utvecklas. Klicka dig in på klubbens hänvisningslista på hemsidan, där finns upplysningar om vilka uppfödare som har valpar för tillfället. Unna dig själv glädjen att titta på flera valpkullar om möjligt. Prata gärna med flera uppfödare för att skaffa dig en bild av rasen.

En 8 veckor gammal Schapendoesvalp ska vara en pigg, glad och framåt liten krabat.

Amigo Barn

  • Valpen ska levereras tidigast vid 8 veckors ålder.
  • Valpen ska vara registrerad i Svenska Kennelklubben.

  • Valpen ska vara vaccinerad och avmaskad.

  • Valpen ska ha ett besiktningsintyg som inte får vara äldre än 7 dagar.